Školské aktivity

Nebuď otrok drog

Nebuď otrok drog

Vieš viac? Vyhraj a vyber si elektroniku a knihy podľa vlastného výberu! NEBUĎ OTROK DROG! Tlačová agentúra Slovenskej republiky prichádza s novou edíciou projektu Nebuď otrok drog. Hlavnou aktivitou v poradí už piateho ročníka je vedomostný kvíz, dostupný na webovej stránke projektu www.neb...

Turnaj mladých fyzikov

Turnaj mladých fyzikov

V dňoch 25. a 26. októbra 2018 sme sa zúčastnili na úvodnom sústredení Turnaja mladých fyzikov v Bratislave. Boli nám predstavené nové pravidlá súťaže a tvorcovia úloh predstavili zaujímavé prezentácie k jednotlivým úlohám. Prezentácie boli pútavé a boli prínosom aj pre...

E250 - TICHÝ ZABIJAK

E250 - TICHÝ ZABIJAK

Naša žiačka Dominika Pánska sa uplynulý rok venovala skúmaniu chemického aditíva E250, ktoré sa pridáva do mäsových výrobkov za účelom stabilizácie farby a trvanlivosti. Jej vytrvalú prácu na veľmi vysokej úrovni si všimli aj slovenské médiá a televízia Markíza priniesla reportáž o výsledkoch Domin...

Študentská vedecká konferencia vo Vítkove

Študentská vedecká konferencia vo Vítkove

Česko-slovensko-poľská družba vybraných škôl bola aj v minulosti veľmi aktívna a organizovali sme viaceré spoločné akcie, ako sú športové dni či preteky dračích lodí. Tentokrát vítkovské gymnázium  zorganizovalo študentskú vedeckú konferenciu s pomocou mesta Vítkov. Za slovenskú stranu sa konfe...

Záložka do knihy spája slovenské školy

Záložka do knihy spája slovenské školy

Dejiny 20. storočia na našom území definovali rôzne udalosti. K tým najdôležitejším jednoznačne patria roky s osmičkou na konci (rok 1918, 1938, 1948, 1968..). Aj preto je rok 2018 rokom mnohých, žiaľ aj smutných, výročí. Storočnica, ktorú v tomto roku slávime spolu s „bratmi“ Če...

Postupujeme do celoštátneho finále súťaže Festivalu vedy a techniky AMAVET !!!

Postupujeme do celoštátneho finále súťaže Festivalu vedy a techniky AMAVET !!!

E250, čiže dusitan sodný, je škodlivé rakovinotvorné potravinové aditívum, používané ako konzervant a stabilizátor mäsových výrobkov. Dokáže zabiť škodlivé baktérie vznikajúce v staršom či menej kvalitnom mäse, čo umožňuje potravinárom takéto mäso spracovať a ponúknuť spotrebiteľovi. O dopadoch konz...

Facebook

Youtube kanál