EKO WORKSHOP by Planet Lover

EKO WORKSHOP by Planet Lover

7.2.2024 prišla na našu školu Alexandra Madrová, zakladateľka neziskovej organizácie Planet Lover, ktorá sa venuje vzdelávaniu stredoškolákov v oblasti environmentálnej výchovy a ekológie. Spravila nám prednášku o najväčších ekologických problémoch našej doby, o dôležitosti oceánu a najväčších hrozbách pre ľudstvo, ak nezmeníme svoj momentálny konzumný štýl života.

Spomenula aj niekoľko zaujímavostí a vecí, v ktorých máme kvôli médiám často mylné informácie (napríklad, že čokoláda má väčšiu vodnú stopu ako rifle alebo že internet je zodpovedný za raz toľko emisií oxidu uhličitého ako celý letecký priemysel vrátane súkromných, nákladných a vojenských letov) a na záver dodala zopár tipov ako môžeme my sami ešte dnes pomôcť klíme na našej planéte - stačia aj jednoduché veci ako sprchovať sa menej ako 7 minút alebo vyberať káble zo zásuvky, keď spotrebič, počítač, nabíjačku... práve nepoužívame.

Z krátkeho prieskumu medzi žiakmi vyplynulo, že prednáška sa im páčila, prišla im veľmi zaujímavá a bavila ich jej interaktívna forma. KLIK

Za seba môžem povedať, že som veľmi rada, že pani Madrová prijala pozvanie na našu školu a dúfam, že s ňou budeme ešte ako škola spolupracovať :).

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA