Expedícia do Kremnických vrchov

Expedícia do Kremnických vrchov

V dňoch 27. - 29. novembra 2023 sme sa zúčastnili spoločnej výpravy do Kremnických a Štiavnických vrchov s organizáciou Prales deťom.

Našou základňou sa na tri dni stala obec Pitelová, avšak naša výprava neskončila len v tejto dedinke pri Žiari nad Hronom.

Už prvý deň sme sa vybrali spoločne do terénu, konkrétne do oblasti Štiavnických vrchov. Našim cieľom bolo pozrieť rôzne miesta slúžiace na dokrmovanie divej zveri v tejto oblasti. Taktiež sme mali príležitosť si vyskúšať priebeh odoberania vzoriek na výskum DNA konkrétnych živočíchov. Večer nás čakala prednášanie a väčšie priblíženie celkového monitoringu na Slovensku.

Druhý deň sme strávili ako inak než v teréne, tentokrát v oblasti Kremnických vrchov. Našou hlavnou úlohou bolo umiestnenie fotopascí do tejto oblasti a zároveň prípadné vypozorovanie nejakých živočíchov, či krásnej prírody. Večer nás opäť čakalo priblíženie celkového monitoringu v prírode, tentokrát sme sa ale dozvedeli niečo nové o programe na Kostarike.

Tretí a posledný deň nás čakalo ešte trochu terénu, kedy sme vyzdvihli fotodokumentáciu z konkrétnej fotopasce a nakoniec započali cestu domov.

Za tieto tri dni sme sa veľa naučili, dozvedeli a nabrali veľké množstvo poznatkov, ktoré vieme už teraz využiť pri našom každodennom živote.

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA