Zastúpenie Gymnázia J.B.Magina na medzinárodnej konferencii  eTwinningu v Albánsku

Zastúpenie Gymnázia J.B.Magina na medzinárodnej konferencii eTwinningu v Albánsku

V dňoch 27.3 – 29.3.2023 sa uskutočnila medzinárodná konferencia Etwinningu, riaditeľov stredných škôl v albánskom Berate. Celkovo sa konferencie zúčastnilo 54 riaditeľov z rôznych krajín, pričom Slovensko reprezentovali 4 zástupcovia, medzi nimi aj naše gymnázium.

V úvodný deň konferencie boli účastníci konferencie podrobne oboznámení o platforme eTwinning, jej cieľoch, čím je prínosom pre školy, učiteľov a žiakov.

Následne si slovo prevzali riaditelia zahraničných škôl, ktorí zdieľala svoje skúsenosti s touto platformou. Pokračovali sme s team-buildingovými aktivitami so zámerom navzájom sa spoznať ako aj samotnú krajinu organizátora.

Druhý deň bol venovaný prezentáciám riaditeľov ostatných stredných škôl, ich skúsenostiam, ukážkam eTwinningových aktivít. Tretí sme opäť boli rozdelení do skupín, v rámci ktorých nám boli poukázané ICT nástroje v TWIN priestore, ktoré vedia učitelia využiť na svojich hodinách.

Som veľmi rada, že som dostala príležitosť zúčastniť sa tejto medzinárodnej konferencie v Albánsku, pretože som nielenže spoznala samotnú krajinu, ale dostala aj príležitosť spoznať úroveň školstva zúčastnených krajín. Z krajiny som odchádzala s pocitom, že úroveň slovenského školstva je porovnateľná s tou medzinárodnou. Naša škola v súčasnosti má rozpracovaných niekoľko Erasmus medzinárodných projektov a vďaka nadviazaniu kontaktov z konferencie máme v pláne pracovať v ďalších aj s pomocou platformy eTwinning.

Mgr. Henrieta Gromanová

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA