Slávnostná recepcia u britského veľvyslanca na Slovensku Nigela Bakera

Slávnostná recepcia u britského veľvyslanca na Slovensku Nigela Bakera

Dňa 27.10. 2022 privítal pán veľvyslanec Nigel Baker vo svojej rezidencii učiteľov z celého Slovenska spolupracujúcich na programe DofE Slovensko - Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu. Hlavnou témou podujatia bolo vyjadrenie vďaky za ich angažovanosť a prácu s mladými ľuďmi.

Z príhovoru pána veľvyslanca: "Nelson Mandela raz povedal: „Vzdelanie je najmocnejšia zbraň, ktorú môžete použiť na zmenu sveta.” Pre vás učiteľov toto nie je žiadnou novinkou. Ale vy viete aj to, že deti sa v triede nemôžu naučiť všetko. Program DofE je dokonalým prostriedkom na získanie vzrušujúcich zážitkov. Prináša hodnoty, ktoré sú pre život také dôležité – rovnosť, spravodlivosť a pokora. Ale dnes som vás sem pozval, aby som vám z celého srdca poďakoval za všetko, čo robíte. Bez vás by úžasný program DofE na Slovensku nevznikol. Bez vás by nemohol rásť a rozvíjať sa tak rýchlo, ako sa to na Slovensku podarilo. Je to vďaka vám, času, ktorý tomu venujete, ktorý pomáha vašim študentom rásť a meniť sa. Študenti dostávajú zlaté, strieborné a bronzové ocenenia. Ale vieme, že je to rovnako ako pri olympijských medailistoch. Nemali by šancu bez svojich trénerov. Tento program by nefungoval bez vás – riaditeľov, učiteľov a vedúcich. Ponúkate nielen vaše rady, ale aj svoj voľný čas. A to s cieľom, aby ste pomohli mladým ľuďom dosiahnuť ich ciele, prekonať ich výzvy a v podstate sa stať lepšími občanmi."

Pán veľvyslanec spolu s pani manželkou si pre nás pripravili príjemné pohostenie, ktoré sa nieslo v neformálnom duchu so šálkou čaju a lahodným občerstvením typickým pre britskú kuchyňu. Za celý tím DofE pánovi veľvyslancovi ďakujeme za pozvanie a Národnej kancelárii ďakujeme za podnetné stretnutie.