Výnimočné úspechy žiaka Jozefa Hrdličku v medzinárodných dejepisných olympiádach a v kritickom myslení"

Výnimočné úspechy žiaka Jozefa Hrdličku v medzinárodných dejepisných olympiádach a v kritickom myslení"

Vo viacerých medzinárodných dejepisných olympiádach našu školu úspešne reprezentoval žiak 4. BB triedy Jozef Hrdlička.

V troch dejepisných olympiádach – Cesta do dejín, Ochrancovia dejín, Kroky dejín sa umiestnil na krásnom 1. mieste. Účasť v medzinárodnej dejepisnej olympiáde si vyžaduje nielen znalosť dejín, historických faktov a súvislostí, ale aj istú mieru kreativity, komunikačnú zručnosť v cudzom jazyku a entuziazmus. Medzinárodné dejepisné olympiády projektu Svet olympiád sú zamerané na neučebnicové poznatky, na logické myslenie, vyvodzovanie súvislostí a vyhľadávanie informácií, orientujú sa predovšetkým na dejiny Ruska v kontexte svetových dejín. Sú určené žiakom základných a stredných škôl podľa jednotlivých ročníkov a tomu je prispôsobený aj vizuál diplomu.

Za mimoriadny úspech možno nepochybne považovať 1. miesto  v medzinárodnej olympiáde ku Dňu vojenskej slávy – Víťazstvo v bitke o Stalingrad. Olympiády sa zúčastnilo viac ako 2860 účastníkov z celého sveta. Obsahovo bola olympiáda náročná vzhľadom na úzku profiláciu otázok a detailné poznanie historických faktov.

Rovnako úspešný bol náš žiak aj v olympiáde kritického myslenia, v ktorej sa vďaka svojej argumentačnej zručnosti, logickému a kritickému prístupu k informáciám stal úspešným riešiteľom krajského kola.

Ďakujeme za mimoriadnu reprezentáciu školy, zanietenosť a lásku k dejepisu a kritický prístup pri vyhodnocovaní rôznych informácií. Veríme, že podobné úspechy budú inšpiráciou aj pre mladších žiakov.

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA