Lyžiarsky kurz na Mýte úspešne ukončený

Lyžiarsky kurz na Mýte úspešne ukončený

Posledný týždeň pred nástupom na zimné prázdniny bol pre žiakov 3.ročníka Gymnázia J.B.Magina mimoriadne akčný.

Práve tejto skupine žiakov sa ešte podarilo využiť možnosť absolvovania lyžiarskeho výcviku v stredisku Mýto-Tále, Nízke Tatry, ktorý sa nemohol uskutočniť v minulom školskom roku z dôvodu pandémie. Opäť sa potvrdilo, že športové aktivity v prostredí hôr sú tým najlepším prostriedkom na rozvoj nielen fyzického, ale najmä duševného zdravia.

Naša škola prvý krát organizovala kurz v decembrovom termíne, s čím súviseli aj obavy či bude dostatok snehu na svahoch alebo v akom rozsahu nám spustia lyžiarske vleky. Ukázalo sa, že naše obavy boli zbytočné, nakoľko veľkým prekvapením boli takmer prázdne svahy a plynulé prevádzky vlekov. Práve tieto benefity výrazne pomohli aj úplným začiatočníkom - lyžiarom zvládnuť základné lyžiarske zručnosti bez problémov.

Okrem absolvovania povinného  programu lyžiarskeho výcviku žiaci v rámci poldňa voľna mohli zakúsiť skvelú  atmosféru vianočných trhov v Banskej Bystrici, či relax vo vodách banskobystrickej plavárne.

Veríme, že pre našich tretiakov to bol nielen užitočný, ale aj zábavný čas strávený so svojimi lyžiarskymi inštruktormi a spolužiakmi.

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA