Naši úspešní vedci!!!

Naši úspešní vedci!!!

V tomto roku sme sa opäť zapojili do medzinárodného projektu BARS (viac o projekte - KLIK).

Trojica našich študentov riešila rôzne teoretické či praktické úlohy, kde sa prepájala biológia s chémiou či fyzikou.

„Sú to úlohy priamo z prírody, cieľovej oblasti, logiky, filozofie, medicíny i umenia. Pri praktických úlohách musia súťažiaci zveľadiť svoje vlastné prostredie,” opísal zadania vedúci organizačného tímu súťaže Peter Vršanský z Ústavu zoológie SAV, v. v. i. V poslednom projekte takto legálne vysadili 1,361 pôvodných neovocných stromov – celý nový les.

Vďaka ich veľkej snahe a obete množstva voľného času získali naši prvé miesto v kraji a postúpili do finále medzi  päť najlepších tímov!

Získali možnosť absolvovať exkluzívne školenie od vedcov, odborníkov na prežitie a špeciálnych jednotiek. „Na sústredení na Smolenickom zámku preveríme psychickú a fyzickú odolnosť finalistov a ich schopnosť riešiť praktické úlohy. Takisto uvidíme, ako vedia spolupracovať, ako sa správajú v priamej súťaži s inými a aj to, ako vedia zdanlivo nelogicky spolupracovať naprieč tímami,” doplnil paleobiológ. Sústredenie sa má uskutočniť v letných mesiacoch.

Zo sústredenia v Smoleniciach vzíde víťazný tím, ktorému bude v spolupráci s indickými vedcami komplexne hradená dobrodružná vedecká výprava do krajiny tigra na úpätí Himalájí.

Víťazi budú mať možnosť prežiť mesiac v prírode, navštívia lesy pod najvyšším pohorím sveta, budú stopovať tigra, zaznamenávať živočíchy neznáme pre vedu, prispejú k ochrane a pomôžu medzinárodným vedeckým tímom.

Ďakujeme našej trojici za ich nadšenie a vynikajúcu prácu.

Držíme palce, aby sa im v lete darilo aspoň tak dobre, ako doteraz!!!

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA