Spolupráca s JA SLOVENSKO

Spolupráca s JA SLOVENSKO

V minulom roku sme našim žiakom v pilotnom projekte poskytli možnosť založiť si vlastnú firmu a na vlastnej koži skúsiť, aké sú možnosti a podmienky podnikania na Slovensku.

Projekt sme realizovali pod záštitou JA SLOVENSKO, n.o., lídrom v podnikateľskom vzdelávaní na Slovensku. JA SLOVENSKO je súčasťou celosvetovej siete 123 krajín JA Worldwide a súčasťou siete 41 európskych krajín JA Europe.


 

Našim študentom ponúkame možnosť zúčastniť sa programu JA Aplikovaná ekonómia. Je to vzdelávací program, ktorý ponúka podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie. Je založený na získavaní praktických skúseností a zručností tak, aby sa rozvíjali vzdelávacie, komunikačné, personálne a pracovné kompetencie študentov. Program je schválený MŠVVaŠ SR ako voliteľný alebo nepovinný predmet pre všetky typy stredných škôl. Program má modulárne usporiadanie učiva, ktoré je možné vyučovať v akomkoľvek ročníku strednej školy ako predmet v trvaní jedného alebo dvoch rokov. Rozsah predmetu na jednotlivých typoch a druhoch stredných škôl je závislý od možností učebného plánu konkrétnej školy. Rozsah je stanovený na 2 - 4 hodiny týždenne. Program umožňuje rôznym typom stredných škôl, aby na základe svojich školských vzdelávacích programov, v závislosti od potrieb a možností školy, ako aj na základe svojho profilu absolventa, mali možnosť vyskladať si z modulov vhodný formát predmetu aplikovaná ekonómia. 

Viac informácií o programe získate kliknutím na odkaz priamo na stránku JA SLOVENSKO.

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA