Reprezentácia Slovenska na Medzinárodnom festivale mládeže - Moja cesta do Soči

Reprezentácia Slovenska na Medzinárodnom festivale mládeže - Moja cesta do Soči

Moja cesta do Soči, prístavného a kúpeľného mesta v Rusku, sa začala podaním prihlášky na Medzinárodný festival mládeže, ktorý sa v Rusku koná každé 4 roky. Po dlhom čakaní som nakoniec dostal odpoveď. Prešiel som konkurzom.

„Výberové konanie“ nebolo ani tak náročné ako zdĺhavé. Po niekoľkohodinovom vyplňovaní osobných údajov, portfólia účastníka, nahrávania diplomov som potreboval splniť už len dve podmienky mojej účasti na festivale. Po prvé, napísať esej v ruskom jazyku na tému: „Prečo si myslím, že je festival mládeže dôležitý?“ a po úspešnom splnení daného zadania prišla druhá výzva. A to nahrať video, ktoré nepresiahne jednu minútu a po rusky v ňom odpoviem na 3 otázky:

  1. Akými znalosťami a schopnosťami môžem prispieť?
  2. Ako by mohli spolupracovať naše krajiny?
  3. Aký ruský spisovateľ ma najviac oslovil a motivoval?

Po úspešnom absolvovaní vyššie uvedených etáp mi prišiel e-mail s informáciou, že moja účasť bola potvrdená a letenky sú kúpené. A tak v malebnom prímorskom meste Soči strávim úžasných 7 dní v čase od 1. do 7. marca. Bude to pre mňa nepredstaviteľná skúsenosť a skutočný zážitok. Zoznámim sa s množstvom mladých ľudí z celého sveta, spoznám ich kultúru a tradície a predstavím im naše Slovensko.

Veľmi sa teším a som zvedavý, čo všetko ma na Medzinárodnom festivale mládeže čaká. Informácie o Medzinárodnom festivale - KLIK 

Jozef Hrdlička 5BB