Vynikajúce umiestnenie v celoslovenskom kole!

Vynikajúce umiestnenie v celoslovenskom kole!

Alex Holovič reprezentoval našu školu na Olympiáde kritického myslenia - KLIK už na krajskom kole, z ktorého postúpil do finálového celoslovenského kola.

To sa uskutočnilo v Bratislave na FSEV Univerzity Komenského. V prvom ročníku obsadil v 1. kategórií skvelé 4. miesto. Toto kolo pozostávalo z testu mediálnej gramotnosti a overovaniu dezinformácií. V druhej časti si Alex pripravil reč na tému: Volebné právo by mali mať aj 15 roční. Svojou nesúhlasnou rečou a následnou diskusiou s porotou prekonal všetky očakávania, pretože jeho prejav bol hodnotený ako druhý najlepší. Napriek tomu mu len veľmi tesne ušiel postup do finálovej trojice. Alexovi srdečne gratulujeme a želáme úspechy do budúcich súťaží.

„Olympiáda kritického myslenia mi dlho zostane v pamäti ako úžasný zážitok, kde som stretol mnoho nových ľudí, zažil príjemnú a kamarátsku atmosféru no taktiež si zasúťažil proti silným oponentom,  využil všetky mozgové závity pri teste a naučil sa zachovať si chladnú hlavu a kompozíciu reči. Slovenská debatná asociácia sa pri prípravách naozaj prekonala a bolo to na celej súťaži vidieť.“ (Alex Holovič 2BA )

 „ Alexov úspech je neskutočný, 4. miesto v konkurencií takmer 1000 súťažiacich je parádny výsledok. Verím, že motivuje aj ďalších žiakov, aby si skúsili zasúťažiť, táto súťaž má budúcnosť pretože budovanie povedomia a orientovanie sa v chaotickom svete internetu je zručnosť, ktorá sa zíde každému bez výnimky.“  (Mgr. Stankovič - vedúci diskusného krúžku)

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA