PARTICIPATÍVNY ROZPOČET 2024

PARTICIPATÍVNY ROZPOČET 2024

Naša škola sa do participatívneho rozpočtu na stredných školách trnavského samosprávneho kraja úspešne zapája už tretí rok.

Prvé oboznámenie s princípom participácie sa konalo v piatok 15. marca 2024, kedy sa žiaci pomocou hry „Nie je mesto, ako mesto“ aktívne zapojili do riešenia problémov, efektívneho využitia pridelených finančných prostriedkov formou skupinovej práce.

Predstavujeme pravidlá a fázy participatívneho rozpočtu na našej škole.

Webová stránka parti rozpočtu našej školy - klik prevedie vás celým procesom!

Pravidlá participatívneho rozpočtu na našej škole

Zapojením do projektu participatívneho rozpočtu vám, žiakom ponúkame príležitosť, ako prostredníctvom školského participatívneho rozpočtovania zmeniť našu školu k lepšiemu. Máte nápad, ako zlepšiť školské priestory, atmosféru v škole? Niečo vám tu chýba? Povedzte nám o tom!

Koľko na to máme peňazí?

  • V rámci participatívneho rozpočtu máte k dispozícii celkovú sumu vo výške 1.000 Eur, maximálna suma na jeden návrh na vylepšenie školy je 500 Eur.
  • Finančné prostriedky na konanie participatívneho rozpočtu poskytol zriaďovateľ - TTSK.

Kto a ako sa môže so svojím nápadom do participatívneho rozpočtu zapojiť?

  • Do participatívneho rozpočtu so svojím nápadom môže zapojiť každý žiak našej školy, pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci.

Aký projekt môžem navrhnúť?

  • Projekty môžu byť z akejkoľvek oblasti a musia prispievať k zlepšeniu prostredia a klímy na škola. Tematicky musia byť zamerané na ekológiu, skrášlenie spoločných priestorov, zdravú školu, škola bez nenávisti a pod.)
  • Z finančných prostriedkov participatívneho rozpočtu nebude možné financovať náklady na obed na školskom výlete, náklady na dopravu.

Kde a kedy je možné o návrhoch diskutovať?

  • Návrhy je možné podávať najneskôr do dňa 15.apríla 2024 do 18:00 hod.

Schvaľovanie

  • Realizovateľnosť podaných návrhov bude vedením školy posúdená v termíne od 16.4.2024 do 18.4. 2024 do 18:00 hod. Informáciu, či bol návrh schválený alebo nie a prečo nájdete pri každom návrhu v záložke Návrhy. Do hlasovania môže postúpiť maximálne 10 projektov.
  • Realizované budú víťazné návrhy až do vyčerpania rozpočtu participatívneho rozpočtu.

Kampaň? Kampaň!

Projekty, ktoré vedenie školy schvália ako realizovateľné, môžu začať svoju propagačnú kampaň. Kampaň sa bude realizovať online na sociálnych sieťach, na školských chodbách, predstavením v školskom rozhlase.

Kampaň k projektom prebieha od 18.4.2024 do 24.4.2024.

Rozhodujete vy!

  • Hlasovanie bude prebiehať elektronicky v počítačových učebniach 216 a 217 v dňoch od 25.4.2024 od 8:10 do 26.4. 2024 do 14:00 a môžu sa ho zúčastniť všetci žiaci školy, pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci školy.

Odkaz pre vstup do hlasovania nájdete na záložke Úvod.

  • PIN kód, ktorý potrebujete pre vstup do hlasovania, získate od zástupcu školského parlamentu za vašu triedu, zamestnanci dostanú PIN kódy od koordinátora projektu.

Ako to dopadlo?

  • Výsledky hlasovania o projektoch nájdete v odkaze Výsledky na záložke Úvod. Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdanie diplomov autorom víťazného projektu (víťazných projektov) sa uskutoční 6. mája 2024 o 9:45 v aule školy.

Realizácia

  • Ihneď po vyhlásení výsledkov začnú žiaci v spolupráci so žiackym parlamentom a vedením školy s realizáciou víťazného projektu (víťazných projektov).

Ďalšie informácie a prípadné podrobnosti získate od

koordinátorov participatívneho rozpočtu:

  • Mgr. Zuzana Koišová - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
  • Mgr. Tatiana Vavríková - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

koordinátorov zo žiackej školskej rady:

- Alexandra Kinzlová

Veríme, že opäť prídete s množstvom nápadov a navrhnete prínosné projekty. 

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA