Láska je celá len úsmev, celá len svetlo, celá len život

Láska je celá len úsmev, celá len svetlo, celá len život

"Láska je celá len úsmev, celá len svetlo, celá len život."

(Peter a Lucia)

V stredu 13.3.2024 sme sa spoločne s ďalšími ročníkmi nášho gymnázia vydali do Bratislavy do Divadla L+S na predstavenie „Peter a Lucia“.

Pridali sa k nám aj štvrtáci, ktorí mali práve deň po maturitách zo slovenského jazyka, aby si aj oni mohli na chvíľu oddýchnuť. Podarilo sa nám týmto predstavením spojiť učenie so zážitkom, keďže sme ako žiaci tretieho ročníka práve toto dielo od Romaina Rollanda nedávno preberali.

Predstavenie bolo veľmi zaujímavé, kreatívne a, samozrejme, aj náučné a to nielen pre staršie ročníky. Páčilo sa nám najmä to, akým symbolickým spôsobom bolo dielo pretavené do divadelnej hry. Herci Petra a Lucie veľmi dobre vystihli celý dej diela a nepotrebovali k tomu ani veľa slov, pretože väčšina deja bola prerozprávaná prostredníctvom rozprávača. Ku koncu predstavenia sme si vypočuli aj nádherný mini koncert.

Po opustení divadla sme sa presunuli k obchodnému centru v Bratislave, kde sme mali dvojhodinový rozchod, ktorý každý žiak využil podľa seba. Na ceste domov vlakom sme boli všetci už veľmi unavení, no zároveň aj spokojní.

Myslíme si, že tento výlet bol veľmi pekný, ale aj náučný. Tešíme sa na ďalšie výlety, ktoré nás čakajú. 

Agáta Mikudíková

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA