4U JA Firma spustila predaj produktov

4U JA Firma spustila predaj produktov

Študentské firmy spolu s predmetom Aplikovaná ekonómia boli pre nás novinkou. Nevedeli sme, čo máme od tohto projektu čakať, ako k nemu pristupovať a ako si zorganizovať čas, aby sme sa mohli venovať škole aj firme naraz. Našou najväčšou dilemou na začiatok bol predmet nášho podnikania. Rozmýšľali sme nad všetkým možným, či už nad upratovaním alebo venčením psov, ale nakoniec sme dostali celkom dobrý nápad. Prečo by sme mali hľadať niečo, čo máme celú dobu pod nosom? Po krátkej diskusii bolo rozhodnuté – dáme študentom to, čo žiadali už dlho. Ovocie a zeleninu. Tieto, skutočne základné a pritom tak dôležité suroviny, chýbali v našom školskom bufete naozaj veľmi dlhú dobu.
 
Po mnohých diskusiách a prvých mesiacoch, ktoré boli venované administratívnym úkonom a takzvaným „papierovačkám“ sme my, trieda 4.BA, spustili v utorok 7.11.2017 skúšobnú prevádzku našej 4U JA Firmy. Tento deň D bol pre nás veľmi dôležitým dňom a môžem povedať, že sme sa ho aj značne obávali. Bola to naša úplne prvá skúsenosť s takýmito vecami, a preto to pre nás bolo o to ťažšie. Ráno sme sa stretli v triede, kde sa začali horlivé prípravy na náš predaj počas 15-minútovej prestávky. Skompletizovali sme ovocie a zeleninu, ktoré sme nakúpili, a pristúpili k samotnej príprave našich troch drinkov podľa dopredu zostavených receptov. Na našu premiéru sme sa rozhodli prísť s obmedzeným množstvom troch nápojov, pretože sme mali rešpekt pred prvotným dopytom. Náš prvý drink mal názov β-cotangens, čo bolo banánové smoothie s mliekom, medom a arašidovým maslom. Náš druhý nápoj dostal meno RNA a skladal sa z grapefruitovej a pomarančovej šťavy, čerstvo pripravenej v utorkové ráno.
Všetci sme boli úprimne potešení, že sa nám podarilo predať všetky vopred naplánované porcie. Avšak jednému drinku sa darilo najviac spomedzi všetkých – drinku číslo 3. Tento drink pozostával z čerstvo vylisovanej jablkovej a mrkvovej šťavy, ktorých sladkosť bola vyvážená limetkovou šťavou. Tento drink dostal najšpeciálnejší názov spomedzi všetkých troch – Slávy dcéra

Náš nápad chceme potiahnuť ešte ďalej a prinášať študentom a učiteľom to, čo im chutí. V stredu, v deň nášho ďalšieho predaja, sa opäť predstavíme s vyššie spomínanými 3 nápojmi, ku ktorým pribudne aj špeciálny štvrtý! Okrem toho chystáme aj tú najzákladnejšiu formu ovocia, aká existuje – celé ovocie. Naša ponuka sa bude pravidelne obmieňať, preto ak chcete ochutnať nejaký drink, nečakajte a príďte! 
Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí v utorok prejavili záujem a kúpili si náš nápoj – veľmi si to ceníme! A nezabúdajte – nikdy by sme Vám neponúkli niečo, čo by sme sami nevypili. Možno neveríte, ale sme veľmi vyberaví ľudia... :-)

Denis Binda (prezident 4U JA Firmy) a Alžbeta Vatrtová (člen oddelenia marketingu) absolvovali v utorok 7.11.2017 rozhovor do Rádia Regina, v ktorom odpovedali na otázky týkajúce sa ich firmy, vysvetľovali ciele ich podnikania a zásady, ktoré vo firme dodržiavajú. Rozhovor vysielalo Rádio Regina piatok 10.11.2017

Denis Binda
Prezident firmy 4U

Projekt Aplikovaná ekonómia realizujeme v spolupráci s JA SLOVENSKO, n.o.

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA